"Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; 'Kami telah beriman,' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3).

An-Nur 26

”Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji dan laki-laki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh ...mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (syurga).

♥ AHLAN WASAHLAN

~Ukhuwwah yang dibina antara kita biarlah seperti seutas tasbih.. Ada awal, tetapi tiada penghujungnya. Dicipta untuk mengingatiNYA, dibahagi untuk cintaNYA, diratib demi redhaNYA~

“Laa islaama illaa bi jama’ah walaa jamaa’ata illa bi imaarah walaa imaarah illaa bilba’iah walaa bai’ah illa bithaa’ah.” “Tiada Islam kecuali dengan berjama’ah, tiada jama’ah kecuali denganAmir, tiada Amir kecuali dengan bai’at, tiada bai’at kecuali dengan taat.”

Saturday, June 11, 2011

Gila Pada ALLAH!

Ingatlah ALLAH sentiasa
Janganlah lalai dan lupa
Walaupun sekelip mata
Biarpun di mana sahaja kamu berada
Sehingga dikata orang kamu gila.!

Biar gila dengan DIA
Jangan gila selain DIA
Gila selain DIA sementara sahaja
Sebelum bertukar rupa

Hendaklah gila dengan DIA sentiasa
Kerana DIA tidak bertukar rupa
Sebab DIA tidak menyerupai sesuatu apa-apa
Sehingga dirimu menjadi fana dan binasa

Kerana sangat asyik rindu dan gila dengan DIA
Maka kekallah DIA sentiasa
Pada akal fikiran si fana di dalamnya
Kerana asyik musyahadah akan Tuhannya..


~Syeikh Abdullah Al Madjzub~
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...